sobota 28. listopadu 2015

#Majestózomaximózo


Veškeré úsilí věnované pilování našich pěveckých kousků mělo dnes přinést své ovoce, neboť Michaelmas koncert je akce, která zaplní celou tělocvičnu natěšenými rodiči a nenatěšeným aj-tý personálem. Před začátkem běžela na velké obrazovce prezentace o hudebním oddělení na škole, vypadalo to, jako by se nějaký učitel trochu zbláznil a všechno dával na twitter, protože každá fotka byla #DowneHouseMusicDepartment, každá druhá #DowneHouseChoral a na příště si dovoluji navrhnout #buben a #nemámsmyčec. To tedy úvodem. 
První číslo, jako by někdo znal mé preference, byly největší pecky z muzikálu Fantom opery, dané dohromady - takový remix. Mírně mi naskočila husí kůže, bylo to překrásné. Říkala jsem si, že tohle je tak dobře napsaná hudba, že i kdyby to někdo foukal do okapové roury, tak to prostě bude znít dobře, nu a s takovým počtem hudebníků je to majestózo maximózo.
Naše chvíle slávy přišla hnedle nato, sbor zpíval dvě písně, které se povedly nad očekávání, přestože jsme neměly jakékoli rozezpívání, coý bylo mírně zneklidňující. Ale zvládnuto pěkně, takže spokojenost.
Po nás přišel na řadu menší orchestr s Peer Gyntem, kterého umím díky drilu našeho tolik oblíbeného profesora hudebky téměř zpaměti. "Rannímu svítání" se hudebníci zřejmě snažili dodat na autenticitě tím, že hráli, jako by sami právě vstali, nu při následném "Ve sluji krále hor" jsem začínala silně pochybovat o své předešlé tezi s okapovou rourou. Snažila jsem se v tom najít něco pozitivního, abych tu nevyzněla jako zarytý kritik, ale samy hudebnice si potom vzadu opravdu hlasitě stěžovaly na to, jak špatné to bylo. Inu, když si jeden člověk špatně naladí, tak to potom zruinuje veškeré harmonie, protože falešná trubka je jako kdyby někdo během produkce Vltavy smrkal v sále přes megafon.
Druhá část ale byla zas dobrá, klarinetové sólo vynikající. Mezitím ještě přestávka, která byla asi o deset minut delší než měla být, protože na dámských toaletách se vytvořila fronta delší než Velká čínská zeď.
Zítra se těšte na další recept, já za dnešek mám školu všechnu hotovou, tak zítra zasloužené volno.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat