neděle 29. listopadu 2015

Kuchaření s Térou - Chocolate fairy cakes

Musím se pochlubit, neboť jsem nic nepokazila, všechno se upeklo, tak jak mělo a přišly jsem jenom tři, takže jsme měly takový mini vařící kroužek.
Inu, troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si papírové formičky. 
V míse vyšleháme 140 g másla a 140 g caster sugar. Poté přidáváme po troškách tři rozšlehaná vejce za stálého míchání a dále 115 g self raising flour a 25 g kakaa. 
Směs by měla při otočení škrabky spadnout, pokud drží, je nutné přidat lžičku mléka, dokud nedosáhnete potřebné vizkozity. 

 


Těsto dáme do formiček a necháme péct na dvacet minut. 






 


Mezitím připravíme "icing". 115 g másla vyšleháme a přidáme 85 g icing sugar (cukr i kakao nejlépe přidáváme přes síto, aby nehrudkovaly). Pokračujeme ve šlehání a přidáme dalších 85 g cukru a 60 g kakaa. Pro tekutější konzistenci přilijeme dvě lžičky mléka. 








 Cupcaky necháme vychladnout.


 









Vyšlehaným krémem nazdobíme cupcaky a přidáme ještě kousky mléčné čokolády (aby té čokolády nebylo málo). 
V ingrediencích byl i vanilkový extrakt, ale v receptu pak nikde napsán nebyl, takže jak je vdět, jde to i bez něj...










Žádné komentáře:

Okomentovat