neděle 8. listopadu 2015

Kuchaření s Térou - Marshmallow brownies

Ano, všichni jsme nedočkaví na zápis z akce s Etonem, ale to až zítra, teď tu je další epizoda mých skvělých receptů! Malá rada předem. Máte-li plynový sporák se skleněnou krycí deskou, je dobré ji nejprve odklopit, a pak teprve umístit kastrůlek na vařič. Pokud položíté své náčiní na ono prosklené víko a zapnete plyn, bude to sice vypadat krásně, ale nic se neohřeje, takže možná po pár minutách marného čekání dospějete k rozpoznání problému a odrovnáte všechy okolo svou gastronomickou profesionalitou. Asi nemusím poukazovat na to, komu se tento kousek s nahříváním skleněné krycí desky povedl...



1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem








2. Na sporák (po odklopení desky...) dáme kastrol s vodou (tak 5 cm), a do něj vložíme velkou mísu s 240 g másla a 150 g horké čokolády. Vodu udržujeme těsně před varem a rozpustíme tak směs v míse.








3. Vedle smícháme 60g kakaa, 150g mouky a půl kila caster sugar.









4. Po vychladnutí rozpuštěné směsi másla a čokolády smícháme s kakaovou směsí a přidáme pět rozkvrdlaných vajec a marshmallowny. Dle receptu jich má být 150 g, ale my jsme použily ani ne půlku. Marshmallowny v troubě naběhnou a pokud přes to nedáte alobal, tak se spálí marshmallowny a těsto nebude ještě hotové. My jako jediné s málem marshmallownů jsme tento problém neměly.




5. Těsto vylijeme na plech a pečeme po dobu 20 minut. Před nakrájením necháme vychladnout. Omnomnom





Žádné komentáře:

Okomentovat