pondělí 19. října 2015

Začínám poslouchat koledy...

Stále nekončící seminář HERS, zdá se, po asi třech avízech a čtyřech nenaplněných koncích, proběhl dnes naposledy. Vyslechly jsme pět z nejlepších prezentací o všem možném, Richardu III., zvířatech coby donorech orgánů a opět něco málo o ekonomické nerovnosti.
K obědu opravdu skvělá sweet potato polévka a rýžový nákyp.
 Na designu jsem dodělala svůj fenomenální výtvor, který je poněkud větší, ale je ťuti.
Po půl hodině, kdy jsem rozšroubovávala to cosi, do čeho se zatočí žárovka, a z rozštípnutého kabelu tam připevňovala drátky, se ukázalo, že druhý konec kabelu, kde jsem udělala totéž, se nejdřív musí prostčit tím prkénkem, na němž to celé stojí. Takže hezky znova rozmontovat, oddrátkovat, prostčit a zase sešroubovat. Ale svítí.
Po vyčerpávajícím dni  nastal od půl sedmé workshop o internshipech, což je něco jako krátká pracovní praxe před či po studiích ve, finančních firmách.
Přišlo pět naspídovaných studentíků, kteří všichni pracují vedle v Newbury (nebo, jak někteří neangličtináři říkají Nojbury, ale ti také říkají Hísrow a pakyt lanč, po čemž já se válím kdesi pod deskou v křečích).
No a tito experti nám dvě hodiny říkali o svém pracovním dni, co psát na CV, jako třeba jméno a zkušenosti, nebo třeba že součástí výběrového řízení je oběd.
O přítomnosti oběda nám vykládal jeden z přednášejících, o němž se pak na záchodech strhla velká diskuze, převážně kvitující jeho vzhled hláškami tipu "he is soooo fit" a "have you noticed his arms?"
Celkově ale téma myslím bylo důležité a mnohé se z něj odnést dalo, jenom toho na mě v pondělí na večer bylo trochu hodně a nebýt velkých chocolate cookies v polovině, které hned zmizely, asi by to bylo mnohem méně radostné.

Žádné komentáře:

Okomentovat