neděle 18. října 2015

Vítězem se stal Holcombe s Oliverem Twistem


obchůdek
Jít spát v půl desáté nakonec nebyl vůbec špatný nápad, takže se dnešní vypětí dalo zvládnout.
House drama, tedy něco jako přehlídka hereckých talentů (a těch bylo požehnaně) a sborového jekotu v týmových barvách.
Každý House měl představení půl hodiny dlouhé, ale s pauzami a hodnocením to zabralo celý den. Zároveň se ukázalo, že člověk může jít jen na tři představení, ale díky lístkům navíc jsem viděla všech pět, a stálo to za to.
Každý kousek měl propracované kostýmy, líčení, choreografie, světelné efekty a hudební čísla. Zajímavé bylo, že nejlepší herecké výkony obdržely (až na jednu) mužské postavy, ať už to byl Bill Sykes z Olivera Twista, tatínek z Marry Poppins nebo Bugsy Malone.
Tim Rice a spol.
Celým dnem nás provázela hodnocení od VIP hosta, který se přijel dívat. Byl jím textař spousty muzikálů jako je Evita, Joseph, Kočky, Jesus Christ Superstar nebo Chess, Tim Rice (jeho dcera jsem ještě minulý rok chodila).
Nakonec se předávalo množství cen, takové množství, že by byl zázrak, kdyby nějaký House neměl ani jednu. Náš house, Aisholt, obdržel cenu za nejlepší vedlejší ženskou roli díky postavě Tinmana z Čaroděje ze země Oz a nejlepší herečkou za náš House byl Saskia v roli Wicked witch of the West. Upřímně, byla opravdu dobrá, myslela jsem, že dostane cenu i za nejlepší herečku.
Nejlepšího zloducha obdržel Fagin, jehož/jejíž provedení písničky Gotta pick a pocket or two s ansámblem malých kapsářů bylo krásné a její pokřivené pohyby a autenticita přishrbených kreací ala Broadway byla úchvatná.
Nakonec slavnostní (tedy jen ve slavnostní náladě) večeře a v půl deváté by nám do common roomu měly dorazit pizzy a zmrzlina.
Nemusím připomínat, že moje role "keeping the people at the backstage quiet", i když tam bylo hrobové ticho, byla esenciální.



Žádné komentáře:

Okomentovat