neděle 25. října 2015

Londýnský speciál - ťuti ulička

Bářina ulička
Ráno jsem si užila dovezeného českého chleba s Lučinou a po tomto kulinářském zážitku jsme zamávaly Gillian a jejímu muži, který tu chodí v péřové bundě, a vydaly se na metro.
Zdejší komplexní supersystém stanic se naštěstí dá zvládnout díky dobrému značení a mobilním aplikacím, takže jsme vystoupily na Tower Hill.
courts of justice
Začaly jsme Towerem a Tower Bridgem a potom směřovaly ke katedrále svatého Pavla. Když jsem tu byla v páté třídě, tak jsme kvůli nějaké náhlé události nakonec nešli dovnitř, takže jsem si trochu splnila resty a konečně viděla oltář a varhany, které mají píšťaly horizontálně. Nádherné, takový Mikuláš, jen trochu větší.
Dále jsme jukly na Millenium bridge a spapkaly připravený obídek a potom jsme zamířily ke Courts of Justice, které jsou impozantní. Pardon, ještě se Bára musela podívat do ťuti uličky.
Podél řeky jsme došly až k Oku a Big Benu.
A naše super turistická akce pokračovala na trase Wesminster Abbey, Buckingham a Hyde Park.
U něj je i oblouk, který značně přípomíná ten pařížský a my jsme uvažovaly o tom, že i Němci mají svůj oblouk a my máme svou obloukovou lampu. 
 Večeře zakoupena v místním supermarketu a to už bylo rugby
Buckingham
a Bára k neudržení, málem přelézala plůtky, aby nakoukla do oken obýváků na průběh rugby, no a jakmile jsme rozrazily dveře, následoval běh směr televize a teď tady plesá nad elektronickou tužkou a krásnými australskými akcemi. A Austrálie je ve finále!
Teď jdeme na večeři a devět hodin mám pokračování Downton Abbey.

Žádné komentáře:

Okomentovat