středa 28. října 2015

Londýnský speciál - China town

squiwuellll
Shopping day je tady!
Středa je vždy takový ten odpočinkový den, zároveň v noci lilo a přes den bylo pod mráčkem, takže ideální na to, aby člověk zalezl do obchodu.
Jelikož Bára propadla kouzlu Hyde Parku a zároveň tahle zelená masa sousedí s Oxford street, vystoupily jsme na Hyde Park Corner a započali nákupy tam.
Při průchodu mezi stromy jsme narazily na ekipu koní s jezdci a potom se kochali veverkami, které tu jsou úplně všude a jsou ťuti.
Na rohu Oxford streetu je Primark, ale no ne...kdo by to byl tušil. Takže si Bára koupila legíny a svetr, načež jsme rázovaly dál nákupní ulicí. V již vyhlídnutém obchodě jsem si koupila vínové pončo, či ala pončo, z čehož mám radost :)
Přes Picadilly Circus jsme došly do Soho, což je čínská čtvrť, kde není nic jiného než restaurace, které jsou značně pošácké. Tam jsme vybraly jednu, kde si Bára dala sweet and sour chicken, klasika, já jsem měla tuším beef s paprikou v olejovo-sojové omáčce.
Tím jsem přesáhla doporučený příjem oleje tak na tři měsíce dopředu, ale bylo to opravdu dobré, zároveň nečekaně pálivé, protože kuchař se rozhodl sojovku trochu okořenit a zamíchat do zeleniny půl tuny česneku.
Vrcholem výpravy byla Covent Garden, kde jsou další obchůdky, které jsme jen tak prošly a vydaly se nazpět.
Cestou jsme se zržely v knihkupectví, konkrétně nad anglickou knihou o českých mravech a všem možném. Vše bylo bohužel přesné, od popisů jazyka, českých chalup a tendence zvýšené náklonnosti k vánočním kaprům, kterým některé rodiny dávají jméno...
Nakonec ještě dezertík v podobě citronového sorbetu od Haagen-dálnevímjaksetopíše.

Žádné komentáře:

Okomentovat