středa 16. září 2015

Stávka zastavila provoz na šest hodin

Včerejší přednáška se nakonec vyvinula v projekt, který má mladým lidem zvýšit povědomí o nebezpečí okolního světa, co se sexuálního obtěžování týče. Trochu strašidelné (každý příběh ze života totiž končil stejně...), ale poutavé. To tedy ke včerejšku.
botičky
Výlet do Londýna za designem byl naplánován od půl deváté do půl šesté. Člověk by si skoro myslel, že není možné strávit v muzeu tolik času, když cesta do Londýna trvá něco málo přes hodinku.
snad si to v tom dešti užili
Pokud to něco málo je ale hodina a půl, jako tomu bylo dneska, není se čemu divit.
Výprava se konala do muzea designu, kde byla výstava bot, opravdu pěkná. Dostat se k muzeu a posléze z muzea do V&A muzea už tak pěkná věc nebyla a cesta zpátky, kdy jsme hodinu tvrdly v buse, stále v Londýně, už nebyla pěkná vůbec.

K exponátům, např. zajímavý gerét, který se připne na ocas kravám, které čekají mladé a on pak hlásí farmáři hodinu před tím, než začne kráva rodit, dále třeba nápad, kdy zadáte svoje požadavky coby nakupující (kolik chcete plastů v obalu, jestli chcete vynechat výrobky s palmovým olejem či ořechy, jak daleko chcete jít do obchodu nebo kolik tuků má výrobek max. mít) a program vám nabídne, který z produktů nejlépe dopovídá požadavkům.

Při cestě zpět jsem pomaličku usínala, stávkaři zablokovali co mohli. Autobusem kolovaly zvěsti, že bychom mohli zastavit v supermarketu koupit si večeři (která byla nenávratně ztracena), ale nakonec učitelé nějak zalaborovali, a večeře na nás počkala do čtvrt na osm. Po baleném obědě (housce s máslem a sýrem, čipsy a kitkatu) to byl dar z nebe. Vařené zelí, noky, zelenina v omáčce a vepřový guláš s jakousi cookie (s čokoládou, mňam).
Prep na business je esej, což mě trochu vyděsilo, protože je to hrozně složité, nevím moc, co se po mně chce a zadání je velmi intelektuální, takže budu muset udělat zevrubné googlení. Prádlo jsem úspěšně podepsala a odnesla do koše na vyprání a zítra nás čeká meeting s ředitelkou a předávání dárečků :)

2 komentáře:

  1. koukám, že typické anglické počasí se nezapře :) my měli asi 28 stupňů. nezmrzla jsi už?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My měli tak patnáct, to je nefér! Ještě stále netopí, a deka, ponožky a mikina jsou pořád málo (peřina moc tlustá není)...

      Vymazat