neděle 13. září 2015

Špunty do uší jsme vyfasovaly všechny povinně

A neděle je tady. Snídaně milosrdně odsunuta na devátou, což znamená pouze to, že si strastiplnou snahou o nalezení vlastních brýlí dříve než naleznete sebe ve zdi projdete o dvě hodiny později než obvykle.
Dopoledne se vyřešil můj rozvrh, takže mám nakonec jen šest hodin němčiny a osm hodin designu.
Oběd v hlavní jídelně, špenátové listy a mrkev, tortila plněná salámem, paprikou a brambory (podle jazykové příručky výraz bramborami v sedmém pádě není...interessant) a roláda s marmeládou.
Vzduchovka podruhé
Vzduchovka
Ester na vzduchovce
Moje vzduchovka
V jednu už nás dvoupatrový busík odvážel kamsi mezi běžné smrtelníky disponujícími průměrným finančním ohodnocením, a paintball, který jsem očekávala, se tam vyvrbil v trap, tedy střelbu na pohyblivé terče.
Disciplína, kterou jsem nikdy nezkoušela, se bodovala, po skupinách jsme obcházely stnoviště ve zdejších polích, čtyři z nich byla brokovnice, jedno vzduchovka a jedno lukostřelba. Vzdálenost, výška a směr, kterými byly terče vystřelovány, se měnily, na každém stanovišti bylo pět ran na osobu. Moje bilance spíše průměrná, většinou čtyři trefy. Majestátní pocit, který puška tak nějak probouzí brzy vymizel, když první šíp zmizel v kopci za terči a zdejší chlapík, který (stejně jako chlapíci na všech stanovištích) byl velmi milý, jej odběhl hledat.
Dlouho jsem uvažovala, zda jsou opravdu tak rádi, že nás vidí, když nás chválí po každé střele, nebo zda se tím snaží zakrýt přesvědčení, že jsme naprostí idioti, kteří si bez motivace rozdrtí rameno zpětným rázem nebo zasáhnou vedlejší terč.
Po asi dvou hodinách střelby jsme všichni vesele mrzli a netušili, že k večeři je zmrzlina. Než se vyhlásili nejlepší střelci, točil se hovor převážně okolo toho, kdo má a nemá přítele, kolik mu je apod., což z části vzniklo z přítomnosti instruktorů, kteří vypadali značně lépe, než kuchaři na Downe Housu, a z části proto, že je to tady evergreen.
Barbeque
Večerní barbeque opět venku a potom dlouhá horká sprcha, díky níž je teplo ve všech pokojích sousedících s koupelnou. V prádelně je ale ještě větší vedro, muhehe.




3 komentáře:

  1. 1. budoucí biatlonistka 2. to individuum na barbecue v pozadí není ženská! (ne?)
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. marten fourcade...to v pozadí je myslím manžel jedné z učitelek :)

      Vymazat
  2. *nemyslím ty dva kuchaře, sle osobu se psem...:)

    OdpovědětVymazat