pondělí 21. září 2015

O veganské rtěnce a jiných produktech

Nový týden začal opět křupavou snídaňkou, než jsme se odebraly do místnosti na HERS. Po dvaceti minutách jsme psaly mail učitelce, která se neobjevovala, až jsme obdržely odpověď, která nás utvrdila v podezření, že sice naše třída krásně pracuje, ale ve špatné učebně, takže jsme za mrholení přecházely areál kamsi ke knihovně. Můj třístránkový dokument už je v procesu redukce na pětiminutovou prezentaci.
Při němčině jsme probíraly reálie a mě málem trefil šlak, když profesorka četla sousedy Německa z mapy a došla až k Tschechoslovakei. Tím utrpěla má národní hrdost a kleslo mé mínění o zeměpisuneznalých Britech. Ach jo. Po obědě, který byl nečekaně přesunut do hlavní jídelny, následovala matematika a design. Pokračování o dřevě, tentokrát lamináty a kompozity (nevím, jak se to řekne). Prostě rozobory dřevotřísek (plywood) a dalších materiálů.
Večeře přinesla nově krevetový salát, k tomu salát s kari, jakési ragú s imitací (dosti nedostačující) našeho knedlíku a opět zeleninka.
Od půl osmé prezentace pro businessáky povinná, o začínání vlastního podnikání, což byla skrytá reklama podnikání té dané dámy, takže jsme se dozvěděly jen to, že její produkty jsou zázračné, že ona prodává danou kosmetickou řadu a jak je to všechno skvělé. Bezva. Teď vím, že všechno, co na sebe patlám, způsobuje buď dušení pokožky nebo rakovinu prsu. Ale pokud jí bylo více než padesát, tak její omlaďující prostředky opravdu fungují...
Nicméně, večer došel až k privátnímu sezení s naší tutorkou, která byla ráda, že jsme si obě zařídily prodloužený víkend, který brzy nadejde. Ester letí domů a já, pokud nedojde ke změně, pojedu kamsi s Ionou, což je velmi přátelská obyvatelka dormu číslo 16. Původně jsem měla jet s Hattie, ale to nakonec není možné, takže rychlá změna plánu. Tak uvidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat