čtvrtek 15. října 2015

Kadeřávek a vánoční nálada v kapli

Katie a Chidimeh v kuchyňce
Zapnuli topení! Ano, opakuji, zapnuli topení! To znamená, že tu máme buď pařák, nebo zimu, podle toho, zda topení zrovna funguje, neboť, jak se zdá, ho zapínají dopoledne a pak na večer.
Budu to muset ještě trochu pozorovat, protože momentálně ohříváme skrze okenní tabulky ovzduší v akčním rádiu dvou kilometrů a všechny stropy v přízemí..
Dopoledne jsme strávili v kapli, kde se vždy rozjímá nad nějakou větou či frází z různých textů, tento trimestr je textem otčenáš. Rozebírali jsem již, co to je nebe (viz thou art in heaven), kde je ono království (viz thy kingdom come) a dnes přišla na řadu vůle Boží a jak ji plnit (viz thy will be done). Čekám tedy brzy rozjímání o otcovství samém (viz our Father) a také by mě, jako jídelního fanouška, celkem zajímalo rozjímaní o tom, jak si křesťanství vykládá chléb a kde ho sebrat (viz give us today our daily bread). Snad to v dohledné době bude zařazeno do programu.
Zbytek dopoledne jsem se prokousávala Odysseiou, kde se, a teď se držte, objevil Odysseius. No já žasnu. Tak to vypadá, že opravdu čtu správnou knihu a že Homér přeci jen nezapomněl na svého ithackého superhrdinu, který bědoval stále nad nepřítomností ženy, což mu vůbec nebránilo obcovat s nymfou (asi ze žalu nebo co) a nakonec zhotovit vor, který mohl hotovit už sedm let před tím...
K obědu kanelóny, cherry pie with custard a pastináková polévka s kari.
Odpoledne pak business s vrácenými úkoly, za které mám velmi dobrá procenta a poté němčina. Ta byla velmi zajímavá, řešili jsme západní a východní Německo a Angelu Merkelovou a poslouchali zpomalené německé zprávy, takže tomu člověk nerozuměl a ještě to slyšel pomalu, no geniálně to ti instituťáci vymysleli!
K celkovému pošmournu se přidal ještě deštík, což tak nějak uspávalo.
K večeři losos, pórkový krém a kadeřávek, to si zapište jako další z mých skvělých zeleninových tipů, kadeřávek se solí. Musíte ale mít dobré kartáčky, máte-li rovnátka, protože váš chrup pak vypadá, jako byste se jím snažili zarovnávat živý plot...
A ještě děkuji všem, kteří si vzpoměli, za přání :)

1 komentář: